Share with:


פרווה

אופן הכנה

חומרים:
1/2 קילו סוכר לבן
250 גרם שומשום
1 פלח לימון – לא חובה…

כלים:
צלוחיות בגודל הרצוי
נייר פרגמנט
מספריים

*** מאוד פשוט וכלל לא מסובך- משהו כמו "העוגה הראשונה של קרין גורן" המתוקה

בסיר להרתיח את הסוכר על להבה ממש נמוכה
עד לקבלת קרמל שקוף וללא גושים
– בשלב זה להוסיף את השומשום,לערבב כ 3-4 דקות(על אש נמוכה)

בינתיים מכינים נייר פרגמנט ומשמנים משני הצדדים

מתאימים לגודל הצלוחית וחותכים נייר עודף מהצדדים

בעזרת כפית/כף עץ מזלפים לתוך הצלוחית- כמות קטנה

את חצי העיגול לנשיאה נעשה כך: אפשרות 1
נחתוך נייר פרגמנט לרצועה באורך וברוחב הרצויים, נמרח בשמן למניעת הידבקות , נזלף שומשום בהתאם , נסדר בצורת חצי עיגול ונפריד לאחר התקררות

אפשרות 2: נזלף שומשום על המשטח ,נרדד

ניצור צורת חצי עיגול ,לאחר קירור משחררים בעדינות את הסלסלה מהצלוחית.

מלבישים/ מדביקים בעזרת מעט שומשום חם