Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים לטורט:
6 ביצים שלמות
180 גרם סוכר
כפית של גרידת של לימון וחצי
180 גרם קמח
1 וחצי אבקת אפייה

מצרכים לקרם
160 גרם סוכר
4 חלמונים
30 גרם קורנפלור
גריגת מלימון אחד
140 גרם מיץ לימון
200 גרם מים
60 גרם חמאה

300 גרם שמנת מתוקה
30 גרם אבקת סוכר

סירופ להרטיב את העוגה:
60 גרם אבקת סוכר
90 גרם מים
מיץ מלימן

לזילוף קרם לימון:
מכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
90 מ"ל מיץ לימון
(1/3 כוס ועוד 1 כף)
50 גרם אבקת סוכר 1/4 כוס
1/2 כוס (60 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנת הטורט:
1 ) מקציפים את הביצים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת תערובת תפוחה
ובהירה
2)מוסיםית גרידת לימון
ומנפים את הקמח מעל ומערבבים מוסיפים גם אבקת אפייה לא לשכוח
3) מחלקים את הבלילה ושני חלקים שווים ויצקים לשני תבניות מרופדות בנייר אפייה בקוטר 20 ס"מ
ואופים בתנור טורבו שחומם מראש ל 180 מעלות כ 25 דקות
4) אופן הכנת הקרם:
מערבבים היטב חלמונים ,סוכר גרדת לימון מיץ למון ורק בסוף את המים ומבשלים עד לקבלת תערובת סמיכה
5) מורידים מהאש מסננים לקבלת תערובת חלקה מוסיפים את החמאה רכה ומערבבים היטב מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעמ שמים בצד 4 כפות של קרם לציפוי העוגה
6)מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת תערובת לא קשה מדי ומוסיפים את הקרם בהדרגה וממשיכים לערבב עם מקסר רק עד לאיחוד
לא את כל הקרם
7) מעבערים לשקית זילוף
8) מערבבים את מצרכים לסירופ , מניחים חלק אחת של העוגה מרטיבים בסירופ ומזלפים לצורת חילזון ומכסים בחלק השני של העוגה
9)מצפים את ב 4 כפות של הקרם לימון
10)לזילוף:
מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג וניל מיץ לימון ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה מערבבים לשקית זילוף ומזלפים סביב ומגרדים מעט קליפת לימון

בתאבון

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת טורט לימון 🍋 במילוי קרם לימון 🍋וזילוף קצפת לימון 🍋_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

464 מתכונים