👏♥️👏🇲🇦♥️👏
קטנית הפול נפוצה מאוד בתבשילי ומתכוני קהילות מרוקו, צפון אפריקה ובכלל בארצות האסלם.
את מרק "אל ביסארה" נהגו בקהילות מרוקו להכין בבוקר הושענה רבה, מוגש לצד מאפה לחם שהוכן מבעוד מועד לליווי המרק החריף.
למעשה , מרקמו של המרק הוא על גבול המחית, והוא מוגש עם זילוף שמן זית וראש שום שהתבשל על אש קטנה שעה ארוכה לצד פלפלי שאטה במרק.
מועכים את ראש השום לתוך המרק ונהנים ממחית שום עשירה בתוך הצלחת.
"ניגוב" האל ביסארה, די מזכיר את הניגוב והצילחות של החומוס פול המוכר לנו.
בצורה זו נמכרת קערת "אל ביסארה" כמעט בכל דוכני האוכל במרוקו .
🙌🇲🇦🙌🇲🇦
אז היום אתגרתי את עצמי והכנתי גם את מרק אל ביסארה כמנהג בית הוריי.
כפי שתתרשמו לא במתכונת מחית ל"ניגוב" .
אלא יותר כמרק סמיך וחריף.
זה יצא טעים, קליל , עשיר ומזין מאוד.
נסו ותהנו.♥️
מרים
מרים ששי
מרים
מרים ששי
מתכון:
4 כוסות פול יבש קלוף
6 כוסות מים ( לפעמים תידרש כוס נוספת).
4 ראשי שום .
סוגרים כל ראש שום ברשת בד כדי שלא יתפזרו שיני השום ותהיה הגשה אסתטית בצלחת.
6 פלפלי שאטה
תיבול:
מלח, פלפל לבן.
1 כף גדושה פפריקה
1 כף כמון
1/2 כוס שמן
להכין גם שמן זית לזילוף בהגשה.
לבשל את כל החומרים יחדיו על אש קטנה עד להתפוררות קטניית הפול והסמכת המרק.
אם רוצים להגיע למרקם של מחית, להמשיך בישול וצמצום נוזלים עד למרקם הרצוי.