Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

רכיבים לכ-12 לביבות:
2 כוסות אפונה מבושלת מקופסא או מקפוא
2 ביצים
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
3/4 כוס קוואקר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
תרסיס שמן

– ההכנה בטיגון עם תרסיס שמן:
1. במעבד מזון או בבלנדר מוט, לטחון את האפונה טחינה בינונית-גסה.

2. בקערה אחרת מערבבים את כל שאר המרכיבים, יחד עם האפונה, טועמים ומתקנים תיבול.

3. מחממים מחבת ומרססים שמן או מורחים את הכף שמן במחבת.

4. יוצרים קציצות בינוניות כ- 5 ס”מ ומניחים את כולן לאט במחבת.

5. מטגנים כל צד כ 3-4 דקות עד שמתקבל גוון זהוב. הופכים ומטגנים שוב כ 3 דקות.

6. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

7. אני ממליצה להגיש לצד ציזיקי משודרג (יוגורט עם מלפפון טרי ו-חצי פלפל אדום קצוץ)

– ההכנה בתנור:
1. במעבד מזון או בבלנדר מוט, לטחון את האפונה טחינה בינונית-גסה.

2. בקערה אחרת מערבבים את כל שאר המרכיבים, יחד עם האפונה, טוימים ומתקנים תיבול.

3. מחממים תנור מראש ל-170-180 מעלות.

4. יוצרים קציצות בינוניות כ- 5 ס”מ ומניחים את כולן על תבנית תנור עם נייר אפייה.

5. לפני שמכניסים את התבנית עם הלביבות לתנור אפשר לשים תבנית קטנה בתחתית התנור עם מים רותחים ליצירת לחות.

6. מכניסים לתנור את הלביבות ואופים כ- 7-8 דקות עד שמתקבל גוון זהוב.
הופכים ומכניסים שוב לתנור לעוד כ- 4 דקות….

לביבות אפונה וקוואקר, בטיגון או באפייה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים