Share with:


חלבי

אופן הכנה

🎂🍰🎂
טורט בסיסי להכנת עוגת קצפת חגיגית, ניתן למלא ולצפות כיד הדימיון. !!
**רצוי לאפות יום מראש, לשמור במקרר…פריסת העוגה קלה יותר שהעוגה קרה.
**ניתן לאפות בתבנית מלבנית/מרובעת
**רצוי מאוד להרטיב את הטורט לפני מילוי וציפוי העוגה
**ניתן לפרוס ל- 2 חלקים או 3.

חומרים : כוס אוניברסלית
6 ביצים XL
1 כוס סוכר
3 כפות שמן
1 כף מיץ לימון
גרידת לימון
1 וניל
1/3 כוס קקאו
1.5 קמח תופח (קמח רגל +אבקת )

רקם מילוי :
1 שמנת להקצפת
1 פודינג
1 כוס חלב

ציפוי חיצוני:
1 שמנת קצפת
1 כף סוכר
סירופ להרטבת העוגה:
1 כוס גדולה מים
1 כף סוכר
1 כף תמצית רום לעוגה /ליקר אמרטו
לערבב בכוס גדולה לפני השימוש

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים, להוסיף בהדרגה את הסוכר, החלמונים ושאר החומרים לפי סדר כתיבתם….לפני הוספת הקמח יש להאט את מהירות המיקסר, להוסיף בהדרגה את הקמח עד להבלעתו , אפשר לעבור לבחישה ידנית…(לא לערבב יותר מידי)
לשמן תבנית 26 , לצקת את הבלילה, לאפות בחום 165 כ- 45 דקות או עד להזהבה.
לאחר קרור העוגה , לפרוס ל..3 חלקים..להחזיר לתבנית את החלק התחתון עם תחתית התבנית. , להרטיב את העוגה בשליש כוס מהמים שהכנו…לצפות בחצי מכמות הקרם…לשים את החלק השני ולחזור על הפעולה…ולסגור עם החלק השלישי ולהרטיב גם אותו…
לשלוף את העוגה מהתבנית בצורה שאנחנו דוחפים כלפי מעלה את כל העוגה ומניחים במגש..
להקציף את הקצפת השניה להוסיף את הסוכר….לקשט כיד הדימיון.
בהצלחה !!🫒🥥🍋‍🟩🥑🍆🍓🍒🍑🍐
בהצלחה !!🎂🍰

מתכוןמתכון

טורט קקאו בסיסי…למילוי וציפוי_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

224 מתכונים