Share with:


חלבי

אופן הכנה

רינג בקוטר 22×2 ס״מ
בצק פריך
150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
1 חלמון מביצה L

קרם לימון
2 גרם ג׳לטין+10 גרם מים
150 גרם מיץ לימון
165 גרם ביצים
210 גרם סוכר
250 גרם חמאה קרה

מרנג שויצרי
100 גרם חלבון
170 גרם סוכר לבן

אופן הכנה
בצק פריך
• במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לפירורים דקים.
• מוסיפים את החלמון ומערבלים רק עד שנוצר בצק.
• ⁹מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה.
• מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, לקוטר שיהיה גדול ב4 ס״מ לפחות מקוטר תבנית הטארט (עבור שולי הטארט).
• משמנים את הרינג בחמאה ומעבירים את הבצק לתבנית הטארט. מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית.
• מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מדליקים
• תנור ל 170
מעלות בתכנית טורבו.
• אופים את הבצק במשך 15-20 דקות עד להזהבת הבצק.

קרם לימון
• בקערה קטנה מערבבים ג׳לטין עם מים. משהים עד להתמצקות במקרר (כרבע שעה).
• בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים וסוכר עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט ונוצרת בועה ראשונה
• (82-83 מעלות).
• מיד מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את הג׳לטין ומערבבים עד שהג׳לטין נמס.
• מסננים את התערובת לקערה או כוס מדידה ומצננים ל-50 מעלות.
• מוסיפים בבת אחת את החמאה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
• יוצקים את הקרם לתוך הקלתית האפוייה.
• מקררים את הטארט עד להתיצבות הקרם במקרר (כשעתיים).

למרנג שוויצרי
• בקערת המיקסר מערבבים חלבון וסוכר. מניחים את הקערה על בן מארי ומערבבים היטב את החומרים עד לנקודה בה הסוכר נמס.
• מקציפים את החלבון והסוכר במיקסר במהירות גבוהה עד ליצירת קצף יציב מאוד (כ-5 דקות).

• מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר רצוי או מורחים את המרנג באופן המועדף עליכם על גבי קרם הלימון.
• לקראת ההגשה- שורפים בעדינות את המרנג בעזרת ברנר.

מתוקלי – ענת פטיסרי קונדיטוריה בוטיק ביתית 🥰

טארט לימון_מתכון של ענת לוגסי – מאסטר מתכונים
ענת לוגסיספר המתכונים של
מתכון של

ענת לוגסי

5 מתכונים