כמה טעים! מחממים תנור ל- 170 מעלות משמנים ומרפדים בניר אפייה (גם הוא משומן) תבנית מרובעת 20 על 20 בקערה מועכים ממש טוב 4 בננות בשלות מוסיפים: 1/2 כוס סוכר תמרים (אפשר גם סוכר חום, דמררה, קוקוס, לבן) 2 כוסות קמח כוסמין (אפשר חיטה רגיל) 1/4 כוס שמן ניטרלי (זרעי ענבים/קנולה) 1/2 כוס חמאת קשיו (או שקדים או בוטנים או פשוט עוד שמן) 1.5 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתיה כפית קינמון 1/4 כפית ציפורן 1/4 כפית הל 1/2 כפית ג׳ינג׳ר (תבלין יבש) 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית מלח מערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה (הימנעו מערבוב יתר- כמה גושים זה בסדר) מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר קצוץ מקפלים פנימה מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים אופים 20-22 דקות קיסם ייצא עם פירורים לחים מצננים לחלוטין מעל מורחים מלא קרמלו (או כל ממרח אחר שבא לכם, מייפל, סילאן, אבקת סוכר או בלי כלום) נשמרת 3 ימים בטמפרטורת החדר מכוסה היטב