Share with:


בשרי

אופן הכנה

 – דורית אוחנה ממן

קילו בשר טחון טרי
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום קצוץ או אורגנו טרי או יבש.. כל תבלין עלים טרי או יבש שאתם אוהבים.
2 חבילות טורטיות קטנות..לקחתי מקמח מלא..לכמות של הבשר מתאים חבילה וחצי טורטיות בערך.
2 ביצים מעורבבות לטבילה
פירורי לחם

הוראות הכנה:

לטגן להזהבה את הבצל..להוסיף את הבשר בשכבה אחת..כמה דקות של צריבה ולערבב שכל הבשר ישנה את צבעו..ברגע ששינה להוסיף כוס וחצי חד פעמי מים חמים לבשר..לערבב..ולכסות במכסה.(צורת הבישול הזאת מבטיחה בשר רך במילוי)..ברגע שהמים התאדו ונשאר ממש מעט..מעט פלפל גרוס גס..מלח..מעט גרידת אגוז מוסקט..מעט מרק עוף(לא חובה)..לכבות אש ולהוסיף מעט גרד לימון ואת הירק הקצוץ שבחרתם..אני הוספתי אורגנו טרי קצוץ דק..לערבב הכל ולהניח בצד.
להכין קערית עם 2 ביצים מבולבלות..קערית עם פירורי לחם וניתן להוסיף שומשום.
להניח טורטיה על השיש ועם כף למלא בחלק התחתון יותר למעלה תלולית מלבנית ושמנמנה שאפשר..לקפל כמו סיגר מצד ימין ומשמאל ואז לתפוס את המילוי עם הטורטית שבקצה ולגלגל מהודק..מיד לטבול בביצה מכל הצדדים ולקערית פירורי הלחם..לחמם מחבת גדולה עם 1 וחצי ס"מ שמן..על אש בינונית לא חזקה..לטגן קודם בצד הסגירה של הטורטית ואחר כך עם מלקחיים לסובב ולהזהיב בכל הצדדים..להוציא מטיגון ע"ג נייר סופג.
אפשר לאכול את זה כמו שזה..ואפשר עם רוטב פטריות.

רוטב פטריות:

לטגן 2 בצלים בינוניים לקוביות קטנות להזהיב..להוסיף 2 סלסלאות פטריות משני הסוגים קצוצים לאורך..לערבב שהפטריות יתרככו..להוסיף 2 כפות מרק פטריות..מלח..פלפל שחור גס..2 שיני שום מגורדות..מעט אגוז מוסקט מגורד..ומים חמים שיהיה מספיק רוטב( אם זה היה רוטב פטריות חלבי אז מוסיפה שמנת לבישול)..לבשל 5.6 דקות להסמכה על להבה קטנה ולכבות..אפשר לרענן את הרוטב עם מעט פטרוזילה קצוצה דק