Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים…
10 חתיכות של ירכיים
6 בצלים גדולים
1/2 כוס שמן לטיגון הבצלים והעופות
2 כפות מחוקות מלח
כף מחוקה פלפל שחור גרוס
כף מחוקה סומאק
כף פפריקה מתוקה גרוסה
כף מחוקה תבלין כוזברה
2 קילו בטטה סגולה
1/2 כוס שמן לטיגון הבטטה
חבילת פטרוזליה
3 כוסות מים
כוס מיץ לימון
2 כוסות אורז בסמטי (לא שטוף)

אופן ההכנה…
מורידים לירכיים את העור ושוטפים אותם היטב
מניחים אותם במסננת מספר דקות להגרת הנוזלים
מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות דקות
מניחים את הבצלים בסיר עם השמן והתבלינים ומטגנים אותם עד להזהבה ראשונית
מוסיפים לסיר את הירכיים ומטגנים אותם עם הבצלים עוד כ30 דקות עד לריכוך העופות
בינתיים…מקלפים את הבטטה ומגרדים אותה במעבד מזון במגרדת גסה
מטגנים את הבטטה עם השמן במחבת טפלון עד לריכוך (מערבבים בין לבין)
שוטפים היטב את הפטרוזליה וקוצצים אותה דק
מוציאים מהסיר את העופות ומוסיפים לסיר את שאר המצרכים (בטטה/פטרוזליה/ מים/ מיץ הלימון ואורז) ומערבבים
מניחים את העופות מעל האורז
ומבשלים את התבשיל על להבה נמוכה בסבלנות עד לצימצום כל הנוזלים

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

תבשיל ירכיים לימוני עם בטטה סגולה ואורז_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים