Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים…
כוס סוכר
חצי כוס שמנת מתוקה
75 גרם חמאה
קורט מלח
מעט תמצית וניל

אופן ההכנה…
מחממים כיריים לחום גבוה…
מרתיחים את השמנת המתוקה במיקרו ומניחים אותה בסמוך לכריים
במחבת טפלון חמה מניחים את הסוכר ומחכים שהוא ימס…מערבבים עם מרית מסביב רק היכן שהוא מקבל גוון קרמלי ולאט לאט מקרבים את הקרמל הנמס לסוכר היבש שבמרכז המחבת…מערבבים עד להמסה מלאה של כל הסוכר…מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לקרמל את החמאה ומקרמלים אותה עד שהיא נמסה לגמרי תוך ערבוב תמידי…מוסיפים בהדרגה ובזהירות את השמנת ומערבבים עד שכל המסה אחידה וללא גושים…לפעמים זה לוקח מעט זמן…מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל

ממליצה להעביר את הקרמל בעודו חם לכלי זכוכית דרך מסננת כי לפעמים נשארים גושים קטנטנים של סוכר

לצנן ולהשתמש לפי הצורך …
אפשר למרוח את זה כשכבה בחיתוכיות…להוסיף לזה בראס או אגוזים קלויים קצוצים…
אפשר להוסיף לקרמל בכמות הזאת 50 גרם שוקולד בלונדי על טעמיו או שוקולד לבן או חמאת בוטנים או מחית פרלינה או מחית פיסטוק הטעם פשוט משתדרג ומשתנה בהתאם
בקיצור תהיו יצירתיות…
אפשר למלא מעט קרמל בתוך כדורי רושר או ליצור שקע בתוך חיתוכית על בסיס ברטון או פיננסייר ולמלא בקרמל וכדומה
מתאים כשכבה בתוך טארט או למלית פיצוחים בתוך טארט וכו'

הערה…ניתן לשמור במקרר אך לקחת בחשבון שהקרמל מתמצק כשהוא מתקרר…לכן צריך לחמם אותו מעט במיקרו ולהשתמש בו

בהצלחה 

קרמל מלוח_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים