שחר שולמית…מידות אוניברסליות
אופן ההכנה
להרתיח מיים עם שמן ומיים ולהכניס פנימה חבילת אטריות של 400 גרם…לבשל עד לריכוך לסנן ולשטוף בתוך המסננת…
להחזיר את האטריות לסיר ולהוסיף להן
3 ביצים גודל לארג'
כפית פלפל שחור
כפית מלח
70 גרם סוכר
לערבב היטב
בסיר קטן לקרמל יחד…
70 גרם סוכר
70 גרם שמן
כשזה מוכן לשפוך את זה על גבי האטריות ובמקביל לערבב היטב
אם הקרמל נתגבש לגושים…לשבור אותם לחתיכות קטנות…להוסיף צימוקים ואגוזי מלך קצוצים גס לפי הטעם ולהניח בצד למשך שעה לספיגת הטעמים…לערבב שוב ולצקת את המסה לתבנית חד פעמית מאורכת…לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות כשעה על חום של 170 מעלות
כשמוציאים את הקיגל מהתנור משאירים אותו מכוסה עד שהוא מתקרר לגמרי
בהצלחה 🌷