Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤

🥣🥣🥣

כל אחד והקובה שלו, יש המון גרסאות זו אחת הגרסאות הקלות וטעימות , הכמויות משתנות בהתאם לצורך.

ראשית להכין את מילוי הבשר:
חומרים:
כ- 300 גרם בשר טחו מס 2 או 10 רצוי טרי
בצל 1 קטן קצוץ דק
כ- 2 כפות עלי סלרי קצוצים דק (מי שלא אוהב לא חייב)
פלפל שחור
מעט מלח
(תבלין בהרת למי שאוהב)
***
חומרים למרק:
חצי בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצים
כ-2 כוסות במיה (כמה שאתם אוהבים)
כ- 2 כפות רסק עגבניות
כפית מרק עוף
מלח
מעט מיץ לימון
קורט סוכר

חומרים לבצק:
3 כוסות סולת
מלח
מים
(אפשר להוסיף רבע כוס ג'ריש)

אופן הכנת המילוי
לערבב את עלי הסלרי , בצל דק, עם הבשר.

הכנת הסולת;
לתוך קערה לשים את המרכיבים ….להוסיף מים לפי הצורך עד לאיחוד הסולת לבצק רך…..לא ללוש יות מידי….
לקחת כדור מהבצק (תבחרו את גודל הקובה רצוי ) לשטח בכף היד למלא עם מעט בשר לסגור ולהדק לכדור….להניח במגש לשמור במקרר עד לבישול.

לסיים את כל הבצק אפשר להכין שוב בצק סולת לפי הצורך.

הכנת המרק:
לטגן מעט את הבצל להוסיף את השום להזהיב מעט
….. להוסיף את הבמיה ולטגן מעט עד שהבמיה משנה מעט צבע (למנוע ריר)

להוסיף מים כחצי סיר או יותר…
להוסיף את שאר החומרים של המרק לבשל לאחר רתיחה כ-20 דקות …
להוסיף את הקובה אחד אחד לערבב לאט מידי פעם ….לבשל על אש גבוהה כ-20 דקות

****הערה: לא להתרגש שהבשר חי מספיק לו להתבשל רבע שעה בתוך הקובה ,,,יוצא טעים ולא יבש,,,מי שאוהב בהרט שיוסיף , אני לא מוסיפה

***** אפשר לגלגל היום ולהקפיא עד להכנה.

בהצלחה !!🥘🥘

קובה במיה….הכי טעים
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

220 מתכונים