Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מצרכים…
2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
כוס שמן (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
2 כוסות יין אדום מתוק
ליטר מים
6 בצלים סגולים בינוניים
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה גרוסה
2 כפיות שטוחות מלח
כוס סילאן
כפית מחוקה קינמון
2 קופסאות שימורים של שעועית אדומה ברוטב עגבניות (560 גרם)
חופן פטרוזליה

אופן ההכנה…
ראשית שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר יחד עם הבצלים לאחר שחתכנו אותם לרצועות במשך מספר דקות ( הופכים מידי פעם את נתח הבשר שכל הצדדים יעברו טיגון)
מוציאים מהסיר את הבצלים (מניחים אותם בצד)
ומוסיפים לסיר את היין הסילאן המים והתבלינים ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)
הערה…אם כל המיים התאדו והבשר עדיין לא התרכך…מוסיפים מיים רותחים לפי הצורך
מוציאים את נתח הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה מעל קרש חיתוך לצינון מלא…אפשרי במקרר
פורסים את הבשר לפרוסות בעובי הרצוי לכם
(צריך להשאיר בסיר כוס אחת מהרוטב
אם נשאר יותר מוציאים אותו לקופסא והוא יהיו מצוין להעשרת תבשיל אחר)
מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר כוס מהרוטב שבו בושל הבשר
מפזרים מעל את הבצל המטוגן והשעועית עם הרוטב שלה ומעל מניחים את הבשר הפרוס ומבשלים אותם יחד על להבה נמוכה כמחצית השעה וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים מעל התבשיל
ניתן לתקן תיבול כדי לשדרג את התבשיל
מפזרים מעל התבשיל פטרוזליה קצוצה והמעדן מוכן

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

צלי בקר_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים