Share with:


כשר לפסח בשרי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים…
2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
כוס שמן (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
2 כוסות יין אדום מתוק
ליטר מים
5 בצלים בינוניים
קופסת שימורים של פטריות שמפניון חתוכות (400 גרם)
כפית כורכום (לבישול הראשוני של הבשר)
כפית כורכום נוספת (לבישול הסופי של הבשר…מפורט בהמשך)
כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה גרוסה
2 כפיות שטוחות מלח
1/2 כוס סילאן
קילו פולים מוקפאים
1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה…
ראשית שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר במשך כמה דקות מכל הצדדים
מוסיפים לסיר את הבצלים לאחר שקילפנו וחתכנו אותם ואת הפטריות לאחר ששטפנו וסיננו אותן מהנוזלים ומטגנים אותם ביחד עם הבשר עוד כמה דקות
מוסיפים את היין/ סילאן/ מים ותבלינים (ללא מיץ לימון) ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)
מוציאים בזהירות את הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה לצינון על קרש חיתוך ורק אז פורסים אותו לפרוסות בעובי הרצוי לכם
(צריך שישארו בסיר כ2 כוסות מהרוטב…אם נשארו יותר נוזלים מוציאים אותם לקופסא והם יהיו מצוינים להעשרת תבשיל אחר ואם במשך הבישול הנוזלים הצטמצמו מידי מוסיפים מים רותחים לפי הצורך)
מניחים בסיר שטוח את הפולים ומעל מניחים את הבשר הפרוס ומיץ הלימון ומבשלים אותם יחד עם 2 כוסות מהרוטב שבו בישלנו את הבשר הרוטב
לוקחים גם את הבצל והפטריות מציר הבשר
ומוסיפים עוד כפית מחוקה של כורכום מבשלים את הבשר על להבה נמוכה כשעה וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים מעל גבי הבשר
ניתן לתקן תיבול ולהוסיף מה שנראה לכם שישדרג את התבשיל(אני אוהבת להוסיף שמן😬)

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

צלי בקר לימוני ביין פטריות בצל ופולים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים