Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים…
1.5 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
כוס שמן (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
2 כוסות יין אדום מתוק
ליטר מים
5 בצלים בינוניים
קופסת שימורים של פטריות שמפניון חתוכות (400 גרם)
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה גרוסה
2 כפיות שטוחות מלח
1/2 כוס סילאן
כוס מיץ לימון
2 קופסאות שימורים של גרגירי חומוס שלמים(550 גרם)
1/2 חבילת פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה…
ראשית שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר במשך כמה דקות מכל הצדדים
מוסיפים לסיר את הבצלים לאחר שקילפנו וחתכנו אותם ואת הפטריות לאחר ששטפנו וסיננו אותן מהנוזלים ומטגנים אותם ביחד עם הבשר עוד כמה דקות
מוסיפים את היין הסילאן המים והתבלינים מלבד מיץ הלימון החומוס והפטרוזליה ומביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)
מוציאים בזהירות את הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה לצינון על קרש חיתוך ורק אז פורסים אותו לפרוסות בעובי הרצוי לכם
(צריך שישארו בסיר כ2 כוסות מהרוטב…אם נשארו יותר נוזלים מוציאים אותם לקופסא והם יהיו מצוינים להעשרת תבשיל אחר ואם במשך הבישול הנוזלים הצטמצמו מידי מוסיפים מים רותחים לפי הצורך)
שוטפים ומסננים את גרגירי החומוס ומוסיפים אותם לסיר ומוסיפים גם את מיץ הלימון לרוטב שנמצא בסיר ומניחים מעל את הבשר הפרוס
מבשלים את התבשיל על להבה נמוכה כשעה וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים מעל גבי הבשר
מפזרים מעל את הפטרוזליה והתבשיל מוכן
ניתן לתקן תיבול ולהוסיף מה שנראה לכם שישדרג את התבשיל

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

צלי בקר לימוני עם חומוס_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים