Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

קטגוריית פשטידות אפויות
קטגוריית מאפינס (מתוק)
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מתקבלות 2 פשטידות בתבנית אובלית חד פעמית גודל 28/12 סנטימטר
אפשר להשתמש ב2 תבניות חד פעמיות מאורכות
ניתן להכין מהמסה מאפינס במקום פשטידות

מצרכים…
כוס סוכר חום דמררה (200 גרם)
100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
כף מחוקה מלח
5 כוסות מים רותחים (1.200 מ"ל)
1/2 כוס קקאו (70 גרם)
חבילת אטריות דקות (400 גרם)
4 ביצים גודל לארג'
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים (50 גרם)
1/2 כוס פיצפוצי שוקולד מריר או לבן (85 גרם)

אופן ההכנה…
הערה חשובה – עובדים לאורך כל התהליך על להבה נמוכה
שופכים לסיר את הסוכר ומקרמלים אותו לאט לאט
כשהוא מתחיל להתקרמל מערבבים אותו בעדינות עם מרית סיליקון עד להמסה מלאה אחידה ובגוון קרמל (כמו של שוקולד חלב)
מוסיפים לקרמל את החמאה – המלח – המים והקקאו ומבשלים אותם יחד עד לאיחוד (נזהרים מכיוון שהסיר מבעבע מאוד בגלל הקרמל הרותח)
מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים אותם עד שהן סופחות את רוב הנוזלים
(מערבבים מידי פעם)
משאירים את האטריות להצטנן לפני שמוסיפים להם את הביצים – השקדים ופצפוצי השוקולד ומערבבים היטב
משמנים היטב את התבניות ויוצקים לתוכן את המסה
מכסים את התבניות בנייר כסף
אופים את הפשטידות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 60 דקות
מכבים את התנור ומורידים את נייר הכסף ומשאירים בו את התבניות עד לצינון מוחלט

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

פשטידה שוקולדית מתוקה ומיוחדת לקטנים ולגדולים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים