Share with:


חלבי

אופן הכנה

אין לי סבלנות להכין פלפלים קלויים באמת
אז תמיד יש לי צנצנת פלפלים קלויים (אדומים או צהובים) במזווה

הפסטה הזאת ממכרת בטירוף ופשוטה ממש להכנה

לבלנדר:
צנצנת פלפלים קלויים אחרי סינון של כמעט כל הנוזלים- אוהבת להשאיר מעט מהם אז תסננו כזה כמו עצלנים (כמוני) שישאר קצת
בצל לבן צלוי בתנור (חותכת לרבעים ותולה עם מעט שמן בנינג׳ה/תנור)
שן שום ענקית צלויה (גם בנינג׳ה/תנור)- לפי הטעם- אני אוהבת את השום סולו הענק שאחד שווה ערך ל- 4 שיני שום רגילות
יש שתי אופציות עכשיו: או ללכת על הגרסא הקלאסית ואז להוסיף מיכל (150 מ״ל) שמנת אלפרו לבישול (לא משנה מה הבסיס) או חבילת טופו משי אחת לתוצאה עשירה בחלבון ופחות ״כבדה״
מלח
פלפל
אבקת שום
אבקת בצל
אגוז מוסקט
והרבה שמרי בירה- כזה 1/3-1/2 כוס
מעט תבלין איטלקי כלשהו או תערובת
מיץ מלימון שלם
מעבדים למרקם חלק לחלוטין
טועמים ומתקנים תיבול

מבשלים 500 גרם פסטה לפי ההוראות ומסננים
מחזירים לסיר החם ושופכים את הרוטב
מבשלים עוד כמה דקות לצמצום וחימום הרוטב
מערבבים פנימה צרור בזיליקום טרי
אוכלים מיד

את השאריות מאכסנים במקרר בקופסא אטומה
מחממים על מחבת בחזרה (אולי תצטרכו להוסיף מעט מים)- עדיף לא במיקרו כי התוצאה מבאסת משמעותית לעומת חימום על מחבת

אני שפכתי ערימה של אגוז׳ינו מעל ובן הזוג טפטף כמה טיפות שמן צ׳ילי וזה הקפיץ הכל עוד יותר

פסטה בקרם פלפלים קלויים עם קיצור דרך_מתכון של גלי אלון – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

38 מתכונים