פנקייקים חלבוניים מעדשים כתומות שמכינים בתנור במקום לעמוד מעל הכיריים ולקוות לאחד יפה כל פעם שהופכים
הם היו אלתור מוחלט ממה שהיה בבית ויצאו כל כך אווריריים וטעימים- הייתי חייבת לחלוק מתכון
דבר ראשון משרים כוס וחצי עדשים כתומות בהרבה מים (הן סופגות המון אז תכסו ממש טוב עם הרבה מים מעליהן) לשעתיים לפחות או 20 דקות במים רותחים
מסננים ושוטפים טוב
מדליקים תנור על 170 מעלות
לבלנדר:
את העדשים
2/3 כוס רסק תפוחים לא ממותק
בננה אחת בשלה
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
כוס ועוד 1/4 שיבולת שועל דקה (או קמח שיבולת שועל)
מעט מלח
קינמון לפי הטעם (אני מוסיפה המון)
3- 4 תמרים מגולענים
כפית חומץ תפוחים/אורז
2/3-1 מים
מעבדים טוב למרקם חלק לחלוטין שנראה כמו טחינה סמיכה יחסית
פורסים ניר אפיה על תבנית תנור
שופכים את הבלילה ומפזרים בצורה אחידה לעובי של בערך 1 ס״מ
מפזרים מה שרוצים מעל
פה יש פירות יער קפואים ומעט אננס
אפשר כל דבר כולל שוקולד צ׳יפס
אופים בערך 18-20 דקות עד שהכל יבש אבל עדיין קפיצי למגע
מצננים
פורסים לריבועים רחבים
אוכלים כמו פנקייק עם כל רוטב שרוצים או יוגורט חלבון או סתם ככה
אפשר להכין רק עם בננות או רק עם רסק תפוחים (אם מעדיפים או זה או זה)
אפשר להחליף את התפוחים והבננות בבטטה מעוכה באותה כמות
אפשר להקפיא
הם מתחממים במיקרו מצוין ואפשר ״למחדש״ על מחבת משני הצדדים כמה דקות