Share with:


פרווה

אופן הכנה

החומרים (כ-20 יחידות):

כ-1 ק"ג קמח
8 ביצים
8 כפות שמן
8 כפות מים
1/2 ק"ג אבקת סוכר
עוד קמח, לקימוח הבצק תוך כדי עבודה

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את הקמח, הביצים, השמן והמים ומערבבים. לשׁים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, גמיש ונוח לעבודה. מחלקים למספר כדורים, ומניחים בצד למשך כ-20 דקות.

2. מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד (רצוי במכונה לייצור פסטה, אך גם מרדד יכול לעשות את העבודה) על משטח מקומח. חותכים (רצוי בעזרת גלגלת משוננת) רצועות בצק באורך של כ-30 ס"מ וברוחב של כ-7 ס"מ. מניחים את רצועות הבצק על משטח מקומח היטב, כך שלא יידבקו.
3. מחממים שמן ומתחילים במלאכת הטיגון: נועצים מזלג בקצה אחד של הרצועה, את הקצה השני אוחזים ביד הפנויה, ומכניסים את הקצה עם המזלג לתוך השמן החם למספר שניות, עד שהבצק מתקשה ומתנפח מעט. מקפלים בעזרת המזלג (כלפי פנים, כמו שבלול) קטע אחר קטע, משהים מעט אחרי כל קיפול, וממשיכים כך עד סוף הרצועה. משחררים מהיד בעדינות רבה, מושכים גם את המזלג, ומוסיפים לטגן עוד מספר שניות בשמן עד לקבלת צבע זהוב.
4. מוציאים לתוך מסננת, מצננים, מפזרים אבקת סוכר (בפנים ובחוץ) בנדיבות רבה ומגישים או מאחסנים

הקבוצה שלי: https://www.facebook.com/groups/124894024196974/
הדף שלי: https://www.facebook.com/anet.jewellry

פזואלוס
אנט זנוספר המתכונים של
מתכון של

אנט זנו

43 מתכונים