Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מי בא לאפות את עוגת יאמי דה לוקס?!
עוגת קקאו-נוטלה אגוזית, מהירה וקלה להכנה
היא נדירה בטירוף!
אם תכינו – אשמח שתשתפו בתמונות איך יצא לכם
(אני אופה את העוגה בדיוק כפי שכתוב – בלי המרות ובלי קיצורים)הכי טעימה ככה
נוטלה ואגוזים, עסיסית בטירוף
אז👇
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון ותחתון.
2. ניתן לאפות בתבנית אינגליש קייק או בסיר פלא.
3. משמנים היטב את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.

מרכיבים:
4 ביצים (M)בטמפרטורת החדר
כוס סוכר (אני הוספתי חצי כוס –
למי שאוהב מתוק, כוס סוכר)
כפית תמצית וניל
25 גרם אגוזים טחונים
30 גרם קקאו (לא שוקולית!)
חצי כוס שמן
1–2 כפות נוטלה (לפי הטעם)
150 מ"ל חלב (רגיל או צמחי)
שקית אבקת אפייה
כוס וחצי קמח מנופה

הכנה:
1. מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים את הנוטלה וממשיכים לערבב.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, קקאו, אגוזים ואבקת אפייה.
מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת
ולבסוף. מוסיפים לתערובת את השמן והחלב – מערבבים בעדינות.
5. יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות (לבדוק עם קיסם – כל תנור שונה).
אפשר להגיש כך כמו שהיא, או עם פידור קל של אבקת סוכר