Share with:


חלבי

אופן הכנה

לטעימה הזאת נצטרך👇

4 ביצים
¾ כוס סוכר לבן (150 גרם)
½ כוס סוכר חום (100 גרם)
1 כוס שמנת חמוצה / יוגורט (200 מ"ל)
½ כוס שמן (100 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון (אופציונלי)
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
12–15 משמשים טריים מתוקים (חצויים) או
1 קופסה גדולה משמשים משומרים (מסוננים)

ציפוי:
½ כוס שקדים פרוסים
אבקת סוכר (לפיזור לאחר אפייה)
(לא חובה,סוכר חום + קינמון על המשמשים

אופן הכנה:
לחמם תנור ל־175°C.
בקערה – לטרוף ביצים עם הסוכרים.
להוסיף שמנת, שמן, וניל, גרידת לימון – לערבב.
. להוסיף קמח, אבקת אפייה לערבב עד אחידות.
לשפוך לתבנית משומנת או מרופדת.
לסדר את המשמשים מעל הבלילה (צד חתוך למעלה).
לפזר שקדים פרוסים וסוכר חום/קינמון (אם רוצים).
לאפות 35–40 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש (מהבלילה).
לצנן היטב, לפזר אבקת סוכר ולהגיש❤️