Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית – מידות אוניברסליות
שכבת הבסיס מורכבת מ2 שכבות של עוגה
ומעל מונחת עוגה נוספת (קטנה יותר)
העוגה מעוטרת במרציפן
רינג מרובע משומן גודל 25 סנטימטר
הרינג מונח על משטח אפיה
מדליקים תנור לחום של 160 מעלות
מצרכים לשכבה ראשונה שוקולית וקוקוס…
3 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)
כוס שמן (210 גרם)
כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
כוס קוקוס (90 גרם)
כוס שוקולית (120 גרם)
3/4 כוס קמח תופח (105 גרם)
כף מחוקה קפה נמס מגורען
אופן ההכנה…
מקציפים בקערת המיקסר את הביצים עם הסוכר עד לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את הבלילה לרינג ואופים בין 30 ל40 דקות או עד שהעוגה מוכנה
משחררים את הרינג מהעוגה עם סכין חדה ומקפיאים את העוגה עם משטח האפיה
רינג מרובע משומן גודל 25 סנטימטר
הרינג מונח על משטח אפיה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות
מצרכים לשכבה שניה עוגת בלונדיז שקדים וקוקוס…
4 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)
סוכר וניל
1/2 כוס שמן (105 גרם)
2 כוסות אבקת שקדים (180 גרם)
כוס שקדים פרוסים מולבנים (90 גרם)
כוס קוקוס (90 גרם)
מעט גרידת לימון
1/3 כוס שקדים פרוסים (30 גרם)
אופן ההכנה…
מקציפים את הביצים עם הסוכרים לקצף יציב ותפוח
מנמיכים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים (מלבד 1/3 כוס שקדים פרוסים) לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד מעבירים את הבלילה לרינג ומפזרים מעל באופן אחיד את פרוסות השקדים
אופים בין 30 ל40 דקות או עד שהעוגה מוכנה
מחלצים את הרינג מהעוגה בעדינות עם סכין חדה ומקפיאים את העוגה עם המשטח
מוציאים מהמקפיא את 2 העוגות שהקפאנו ומצמידים אותן זו לזו במעט מייפל מדולל במים ומניחים אותן מעל משטח הגשה
רינג מרובע גודל 20 סנטימטר מדופן בנייר אפיה
הרינג מונח על משטח
מצרכים לממתקולד לשכבה העליונה…
2 כוסות קוואקר רגיל (180 גרם)
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
300 גרם שוקולד מריר או חלבי קצוץ
1/4 כוס ליקר שוקולד (60 מ"ל)
1/4 כוס ליקר דובדבנים (60 מ"ל)
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים (200 גרם)
¼2 כוסות קוקוס (203 גרם)
1/2 כוס חמוציות קצוצות (70 גרם)
1/2 כוס משמש מיובש קצוץ (70 גרם)
אופן ההכנה…
קולים בתנור את הקוואקר במשך כמה דקות ומערבבים בין לבין
שמים בסיר את השמנת המתוקה – השוקולד והליקרים ומבשלים אותם על להבה נמוכה עד לאיחוד
מוסיפים לסיר את האגוזים – הקוקוס – והפירות היבשים ומערבבים
מוסיפים לסיר את הקוואקר ומאחדים מסה
(התערובת סמיכה מעט)
משטחים את המסה ברינג ומקפיאים לפני חילוץ
מניחים את הממתקולד מעל שכבות הבסיס
מצרכים למרציפן
(לעיטוף 2 השכבות התחתונות ולעיטור מעל העוגה)
⅓1 כוסות אבקת סוכר (200 גרם)
½4 כוסות אבקת שקדים (405 גרם)
6 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה…
מניחים את כל המצרכים במעבד מזון ומעבדים עד לאיחוד
מרדדים שכבה בעובי של 1/2 סנטימטר וחותכים ממנה רצועות בגובה של עוגת הבסיס (אפשר לרדד את המרציפן מעל משטח מדוגם)
ממלאים את תבניות הסיליקון המעוצבת ומקפיאים אותן לפני חילוץ
מניחים את ריבוע המרציפן המעוצב ואת השושנים מעל העוגה
בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגת יום הולדת בחושה _מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים