העוגה הזאת נועדה לכל מי שפוחדת או טוענת שלא מצליח לה . .עוגה להכנה רגילה …טעימה מאוד אוורירית ורכה…הצלחה מובטחת ….לא כל עוגה חייבת להיות גבוהה….עיקר הטעם חשוב..גודל התבנית …ככל שהתבנית קטנה העוגה גבוהה יותר !!!
המתכון מתוך הספר האגדי
" עוגות לכל עת" .❤️❤️
חומרים: כוס אוניברסלית תבנית 24"
בצק פריך
1.4 כוס ורבע קמח
2 כפות סוכר
1 חלמונים
1 כף תמצית וניל (סוכר וניל)
80 גר חמאה
לתוך קערה לשים את כל החומרים ללוש לקבלת בצק אחיד..במידה והבצק לא מתגבש…אפשר להוסיף מעט חלב…
מלית הגבינה:
500 גר גבינה 9% ( /5%)
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים (ביצים L)
50 גר' חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה
גרידת לימון (לא חייב)
1 כף תמצית וניל / סוכר וניל
1 כף רום לעוגה
קורט מלח
*****
1/4 כוס סולת
1/4 כוס קורנפלור
******
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה :
ראשית להכין את הבצק ולשטח בתבנית "24 משומנת …לאפות כרבע שעה בחום 160.
לתוך קערה לשים את כל המרכיבים של תערובת הגבינה….לבחוש היטב ולהוסיףהאת הסולת והקורנפלור עד לבלילה חלקה…
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב לא קשה….להוסיף לבלילת הגבינה לבחוש היטב….לצקת על הבצק שאפינו.
להניח בתנור במדף התחתון…לאפות בחום 150 כשעה …עם השחמת העוגה מעל אפשר לגביהה את חום התנור ל..155 בערך
**..תמיד אפשר לבדוק בעזרת כפות האצבעות את רכות העוגה במרכז .. ברגע שזה יציב אפשר לכבות את התנור ולהשאיר עוד חצי שעה עם מעט דלת פתוחה.
*** אפשר להוסיף כלי קטן עם מים חמים בצידי העוגה…לא חייבים.
*** ניתן להוסיף קרם /קצפת לפי טעמכם.
בהצלחה !!!! 🌺🌻🌼🌷🪻