Share with:


חלבי

אופן הכנה

מוס גבינה לבנה
500 גרם גבינה 9 % (350 גרם לאחר סינון)
135 גרם סוכר
ו250 גרם שמנת 42%
36 גרם מסת ג'לטין( 6 גרם ג'לטין ו- 30 גרם מים )
קליפה מגורדת מלימון אחד

תהליך ההכנה למוס :
מקציפים את השמנת לרמה של יוגורט ולא לקצפת על מנת לייצר אווריריות לעומת כבדות.
(ניתן לזהות שהמסה מוכנה כאשר רואים סימנים של המטרפה בשמנת וכאשר מרימים את המטרפה היא נתפסת עליה ונוזלת באיטיות)
מערבבים את הגבינה הלבנה עם סוכר וזסט לימון
ממיסים את מסת הג'לטין על בן מרי, ולוקחים כחמישית מכמות הגבינה ומערבבים עם הג'לטין המומס, מוסיפים את התערובת לגבינה ומערבבים היטב
מוסיפים את תערובת הגבינה לשמנת ומקפלים בעדינות ומהירות, צריך לסיים עם מסה שהיא מעט נוזלית על מנת שיהיה נח למזיגה.

תחתית שערות קדאיף:
200 גרם שערות קדאיף
150 גרם חמאה

ממיסים את החמאה ומערבבים אל תוך שערות הקדאיף עד שהן מתרככות ועטופות בחמאה
משטחים ברינג קוטר 16 ואופים בחום של 180 מעלות עד ששערות הקדאיף שחומות
שמים במקרר לקירור של שעתיים לפחות להתייצבות

שמים ברינג קוטר 20 את תחתית הקדאיף מעליה שופכים את מסת הגבינה עד כמעט סוף הרינג(להשאיר מקום לקומפוט תותים)
שמים במקפיא לשעתיים להתייצבות
מוציאים מהמקפיא שופכים מעל את קומפוט התותים ומחזירים למקפיא להתייצבות

קומפוט תותים :
100 גרם מחית תותים
15 גרם מסת ג'לטין
30 גרם סוכר
שמים בקלחת מחית וסוכר ומביאים לסף רתיחה
מוסיפים את מסת הג'לטין ומבשלים עד להמסת הג'לטין , מניחים לקירור

עוגת גבינה ללא אפייה עם קומפוט תותים ושערות קדאיף
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים