Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות 2 גלילות

מצרכים…
500 גרם קמח
5 גרם אבקת אפיה
סוכר וניל
3 כפות סוכר (30 גרם)
200 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
ביצה גודל לארג'
1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)

מצרכים למלית…
1/3 כוס ממרח חרובים בטעם שוקולד לכל גלילה (אפשר ממרח תמרים)
1/8 כוס טחינה גולמית לכל גלילה
1/3 אגוזי לוז גרוסים לכל גלילה
1/3 כוס קוקוס לכל גלילה (30 גרם)
מחממים תנור לחום של 170 מעלות

אופן הכנת הבצק…
מעבדים במיקסר או ידנית את כל המצרכים לבצק אחיד ונעים למגע
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים (כל חלק שוקל 450 גרם)
משרטטים מעל 2 ניירות אפיה מלבנים בגודל של 25/30 סנטימטר ומשטחים את 2 חלקי הבצק שיהיו בגודל של המלבן ששירטטנו
(או שמשטחים את הבצק בתבניות סיליקון בגודל דומה…מצורפת תמונה)
מורחים על כל חלק של בצק את ממרח החרובים
מורחים מעל ממרח החרובים את הטחינה
מפזרים מעל את אגוזי הלוז ואת הקוקוס
מגלגלים את הבצק לגלילה ומניחים אותה מעל מגש עם נייר אפיה
(מומלץ להקפיא כ30 דקות לפני חיתוך)
חותכים את הגלילות לפרוסות בעובי של 2 סנטימטר (כמעט עד סוף הגלילה) ומכניסים את הגלילות לתנור לאפיה של כ35 דקות או עד הזהבה
כשמוציאים את הגלילות מהתנור חותכים אותן עד הסוף כדי לקבל עוגיות מטורפות
מצננים את הגלילות ומפזרים מעליהם אבקת סוכר

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

עוגיות מגולגלות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים