Share with:


פרווה

אופן הכנה

😋😋
קטגוריית עוגיות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות

מצרכים…
½3 כוסות קמח (490 גרם)
אבקת אפיה (10 גרם)
1/2 כוס שמן ( 120 מ"ל)
כף חומץ (15 מ"ל)
4 כפות מחוקות אבקת סוכר (32 גרם)
כוס מים חמימים (240 מ"ל)

מצרכים לסירופ…
כוס סוכר (200 גרם)
כוס מים (240 מ"ל)
2 כפות מיץ לימון (30 מ"ל)

אופן הכנת הבצק…
במעבד מזון או בקערת המיקסר עם וו גיטרה (או ידנית)
מערבבים את כל המצרכים עד לבצק אחיד וחלק
משמנים את כדור הבצק ומניחים אותו בצד למשך 60 דקות
מרדדים את הבצק מעל השיש למלבן גדול ודק כ2-3 מילימטר
חותכים בגלגלת רצועות ברוחב של כ2 סנטימטר ומגלגלים כל רצועה לספירלה לא מהודקת אלא רפוי
את הקצה של הבצק מעבירים מתחת לספירלה כדי שהעוגיה לא תפתח בזמן הטיגון
במחבת קטנה מחממים שמן עמוק ומטגנים בכל סבב מספר עוגיות
(כשמניחים את חתיכות הבצק במחבת יוצקים מעליהן עם כף מהשמן החם שבמחבת)
הערה – להשאיר רווח בין עוגיה לעוגיה כי הן תופחות
מטגנים את העוגיות עד הזהבה יפה מ2 הצדדים
ומעבירים אותן לנייר מטבח סופג

אופן הכנת הסירופ…
מבשלים בסיר קטן את כל המצרכים עד לסמיכות ראשונית
מניחים כל עוגיה בסירופ החם ומצפים אותה בסירופ מכל הצדדים ומעבירים אותה למשטח הגשה
מפזרים מעל העוגיות שומשום ומתחילים לכרסם

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

ספירלה מרוקאית ( שבקייה קצת אחרת )😋_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים