Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים לספינג'…
2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
4 כפות סוכר (40 גרם)
כוס מים פושרים (240 מ"ל – לתסיסה ראשונית)
4 כוסות מים פושרים (1.000 מ"ל)
2 כפות קוניאק (30 מ"ל)
קילו קמח
כפית מחוקה מלח
אופן ההכנה…
שמים בקערה את השמרים – סוכר וכוס מים ומניחים בצד למשך 20 דקות
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ולשים את הבצק בעזרת יד אחת מספר דקות עד לאיחוד (הבצק דביק ורך)
מניחים את הבצק מכוסה עד להכפלת הנפח
בתנועת קיפול מרימים את הבצק מלמטה למעלה במשך כדקה ומניחים אותו מכוסה לעוד כ60 דקות
(רצוי לחזור על התהליך של עיבוד הבצק מספר פעמים – זה משביח את התוצאה)
יוצקים ליטר שמן לסיר בינוני ומביאים אותו לרתיחה
מנמיכים את הלהבה לבינונית כדי שהבצק לא ישאר חי בבפנוכו (מטגנים בכל סבב 3 יחידות)
מכינים קערה עם מים
ומרטיבים את כפות הידיים לוקחים חתיכת בצק
מעצבים מהר למעין כדור שיוצרים במרכזו חור – אפשר להניח גוש בצק שיתקבל מעין כדור אנרגיה ללא חור
מכניסים את הבצק לשמן בזהירות ומטגנים את הספינג' על להבה בינונית מ2 הצדדים עד הזהבה
מעבירים את הספינג' למגש שמרופד בנייר מטבח סופג ומצננים מעט
מצרכים לקרמל שומשום ולוטוס…
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/2 כוס קרם קוקוס חם (120 מ"ל או שמנת להקצפה)
1/4 כוס ממרח עוגיות קרמל (65 גרם)
כף שומשום
50 גרם חמאה (או מחמאה)
3 כפות מיץ לימון (45 מ"ל)
אופן ההכנה …
מקרמלים על חום גבוה את הסוכר עד להמסה (ברגע שהסוכר מתחיל להתקרמל מנמיכים את גובה הלהבה וממשיכים לקרמל את כל הסוכר ועובדים על להבה נמוכה עד סוף התהליך)
מוסיפים לקרמל הנוזלי את קרם הקוקוס ומערבבים בזהירות כי זה רותח ומתיז
מבשלים את הקרמל עד שהוא אחיד לגמרי ובלי גושים
מוסיפים לקרמל את שאר המצרכים וממשיכים לערבב עד ולבשל עוד כמה דקות עד לאיחוד
מצננים את הקרמל שלא יהיה לוהט
ויוצקים מעל כל ספינג' מעט קרמל ומתענגים בגדדדול
הערה – ניתן לצפות את הספינג' בסוכר או באבקת סוכר – כל האפשרויות טעימות
בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

ספינג' משודרג בציפוי קרמל לוטוס שומשום_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים