Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

 

קטגוריית תוספות
קטגוריית סלטים
שחר שולמית – מידות אוניברסליות

מצרכים לנוזל להשריית החצילים …
5 יחידות חצילים בינוניים
½1 ליטר מים
2 כפות מחוקות מלח
מצרכים לבלילה לטבילת החצילים…
5 ביצים
2 כפות מלאות קורנפלור
כפית מחוקה מלח
מצרכים לעיטוף החצילים…
4 כוסות פירורי לחם (160 גרם)
4 כפות שומשום רגיל
2 כפות שומשום שחור
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה …
קולפים את החצילים וחותכים אותם לרצועות מבלי לנתק את החצילים מהראש שלהם ומשרים אותם במי מלח 1/4 שעה
מסננים היטב את החצילים ומנגבים אותם בעדינות בנייר מטבח
טובלים כל חציל בבלילה ובעזרת כף מפרידים בין החלקים ומצפים אותם בבלילת הביצים
מעבירים את החצילים לקערת העיטוף ובעזרת כף מפרידים את החלקים ומפזרים עליהם את פירורי הלחם המתובלים
שמים במחבת גדולה 2 סנטימטר שמן ומחממים אותו
מניחים חציל אחד במחבת ובעזרת מזלג משטחים אותו עד כמה שניתן לצורת מניפה ומטגנים על חום נמוך עד הזהבה משני הצדדים
מעבירים לצלחת עם נייר מטבח סופג – כן זה סופג שמן אבל שווה
חוגגים עם פיתות טריות וגבינת שמנת לצד סלט

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מניפות חצילים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים