לוקחים בצק עלים חותכים אותו לריבועים קטנים בגודל חצי קלף
מניחים את ריבועי הבצק על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור ומעל הבצק מניחים נייר אפיה נוסף .
ומעליו תבנית נוספת של תנור
זהה לתבנית שמלמטה .
מכניסים לתנור ביחד עם התבניות שמעל בחום בנוני כ 25 -30 דקות
עד להזהבה נאה
קרם פטיסייר
בסיר חלבי לערבב
רבע כוס קורנפלור(כוס חד פעמי חם)25 גרם..
עם כמה טיפות חלב קר לערבב היטב היטב שלא יהיו גושים
לצקת בהדרגה לסיר כל פעם מעט מהחלב ..כוס ורבע חלב קר( 250 מיל)
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 חלמונים
לערבב היטב היטב..
לחמם על אש בינונית את כל המצרכים ולא לעזוב את הסיר כל הזמן לערבב במשך כמה דקות טובות עד שרואים שהתערובת מסמיכה מעט דומה לתערובת של פחזניות בערך..
מקררים על השיש בטמפרטורת החדר …ומכניסים למקפיא לשעה וחצי בערך .מוציאים מערבבים היטב היטב
מקציפים.2 שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר וחבילת פודנק וניל
על מהירות עוצמתית עד שנהיה קצף מעט נוקשה ולא רך..
מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה אחרת ושמים את קרם פטיסייר בקערת המיקסר.אין צורך לשטוף.את הקערה משאריות השמנת מתוקה.
להקציף שלא יהיו גושים ולהוסיף בהדרגה שמנת מוקצפת לקרם פטיסייר כל פעם 2 כפות בערך
*אם רוצים אפשר קרם וניל משמנת מתוקה
מצרכים לקצפת משמנת מתוקה :
3 מכלים שמנת מתוקה
6 כפות פודינק וניל
חצי כוס חלב
מקציפים היטב
ההרכבה :
מניחים ריבועי בצק האפוי
מזלפים בעזרת שקית זילוף מהקצפת .מניחים מעל הקצפת ריבוע נוסף ומצפים בשוקולד
לבן או באבקת סוכר
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
להמיס במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולערבב היטב ולהוסיף
כף שמן קנולה
למרוח את השוקולד המומס מעל העוגה בצורה אחידה
להכין מראש
50 גרם שוקולד חלב
מומס בתוך שקית עם חור קטן
יוצרים פסים מעל השוקולד הלבן ובעזרת קיסם עושים קישוט
* שומרים בהקפאה עד שעה לפני ההגשה !
בהצלחה אתי זוהר 🤗❤️