Share with:


פרווה

אופן הכנה

קטגוריית לחמניות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מתקבלות 35 לחמניות מיני

מצרכים…
2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל)
2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים גודל לארג'
קילו קמח
אבקת אפיה (10 גרם)
כף מחוקה מלח
מצרכים לציפוי…
ביצה גודל לאר'ג
כף סילאן (15 מ"ל)
תערובת לציפוי לחמניות
או שומשום וכדומה

אופן ההכנה…
בקערת המיקסר שמים את המים עם השמרים וכף סוכר (מתוך הכמות של הסוכר שבמתכון) ומערבבים
לאחר מספר דקות מוסיפים את שאר המצרכים מלבד המלח ולשים עד להתהוות בצק
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק עוד כמה דקות (בסך הכל לשים את הבצק כ10 דקות על מהירות נמוכה)
עוטפים את הבצק לכדור עם מעט שמן ומכסים אותו עם ניילון נצמד עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק ליחידות שוות (שוקלים כל יחידה במשקל של 50 גרם ללחמנית מיני לגודל סטנדרטי שוקלים 100 גרם לכל יחידה)
מכדררים כל יחידה לכדור ומניחים אותן על גבי שקית נילון ומכסים
מתחילים להכין את הלחמניות עם כדור הבצק הראשון שיצרנו וכן הלאה
יוצרים מכל כדור גליל באורך של כ50 סנטימטר ויוצרים צורת שמינית
מניחים את הלחמניות על גבי תבנית עם נייר אפיה
מתפיחים שוב את הבצק עד להכפלת הנפח
מורחים את הלחמניות בביצה שמעורבבת היטב עם הסילאן ומפזרים מעליהן תערובת ללחמניות (או שומשום – קצאח וכדומה)
אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו על 180 מעלות כ20 דקות או עד הזהבה
אופים 2 תבניות ביחד ומחליפים ביניהם באמצע האפיה לפי הצורך

לסרטון:

https://www.facebook.com/100005751362528/videos/pcb.766056358447358/24903785932569314

לחמניות מיני מתקתקות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים