Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית מידות אוניבסליות
מצרכים…
קילו קמח
2 כפות שמרים לעשות יבשים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כף מלח
160 מ”ל שמן (2 /3 כוס)
2 כוסות ועוד רבע של מיים פושרים ( 540 מ"ל)
ציפוי…
ביצה טרופה
שומשום
בקערת המיקסר עם וו לישה לערבב את החומרים היבשים… להוסיף את הרטובים וללוש על מהירות נמוכה כ10 דקות
לשמן את כדור הבצק… לכסות ולהתפיח עד הכפלה…
לחלק את הבצק ל100 גרם כל יחידה… יוצא 17 יחידות ולתת לו מנוחה של רבע שעה (להתחיל לעבוד עם חתיכת הבצק הראשונה שהפרשנו והלאה) לפזר שומשום על השיש ולגלגל עליו כל חלק לגליל ארוך לעצב לצורת שמיניה… להניח בתבנית משומנת ולהתפיח שוב עד הכפלה…
למרוח ביצה טרופה ולזרות שומשום…
לשים בתנור ולהפעיל טורבו על חום של 235 דקות ולאפות 10 דקות… להנמיך את חום התנור ל180 מעלות ולהמשיך לאפות עד הזהבה… אפשר לאפות יחד 2 תבניות
בהצלחה 😋

לחמניות מדוגמות_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים