Share with:


בשרי

אופן הכנה

יש כל מיני סגנונות. דק, עבה, ארוך , קצר ועוד…
בטורקיה הוא נקרא לחמה עג'ון ובסוריה ספיחה

המתכון:
1 קילו קמח, – עדיף קמח שטיבל 2 ( אפשר קמח רגיל )
100 ג"ר שמן זית,
20 ג"ר מלח,
50 ג"ר סוכר,
25 ג"ר שמרים יבשים או 50 ג"ר שמרים טריים.
600 מ"ל מים עדיף קרים .

להכנת המלית
1 בצל קצוץ שעבר טיגון
5 שיני שום קצוצות שעברו טיגון עם הבצל
300 גרם בשר בקר קצוץ . מי שאוהב ומומלץ להוסיף לבשר מעט שומן כבש קצוץ
2 עגבניות רגילות קטנות קצוצות
כף וחצי רסק עגבניות
חופן של כוסברה
מיץ מחצי לימון
מעט מלח ופלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט כמון
חצי פלפל חריף קצוץ . למי שאוהב חריף
100 גרם צנוברים

אופן הכנת המלית:
מערבבים בקערה את הכל יחד ומנחים במסננת עד לרגע שצריך לעלות את התערובת על הבצק
אופן ההכנה:
1. את הקמח השמרים והסוכר מכנסים למיקסר, את המלח באמצע הלישה.
2. להזרים את המים בזרם דק, ולאחר שנוצר כדורי בצק במיקסר, רק אז להכניס את השמן,
3. ממשיכים לעבד את הבצק. הבצק צריך להיות רך.
4. התפחה 1 : מגלגלים לכדור מורחים שמן זית על הבצק ונותנים לו לנוח ( 20 דקות ).
5. אחרי שהבצק תפח עושים לו שבירת התפחה.( מוצאים לו את האוויר ) , ואז התפחה שניה.
6. אחרי התפחה שניה ( 15 דקות ) מחלקים לכדורים של 200ג"ר , ולעבודה .
7. פותחים ידני או עם מערוך ואת הבצק על מנת לעשות את הבצק דק
8. יוצרים את הצורה שרוצים , ( העיגול דק, אליפסה, סירה או כל צורה שהיא … ).
9. מעל לבצק נניח את תערובת הבשר ונתן לבצק לנוח עם הבשר כ – 10 דקות ( אסור ביותר שהבשר יהיה חם!!!! , )
10. נכניס לתנור 210 מעלות 12-20 דקות , פשוט עד שהבצק בל צבע יפה ועשוי טוב.

לחמא בעג'ין בדרך שלי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

170 מתכונים