Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

לטורט:
6 ביצים מופרדות
1 וחצי כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 שמנת מתוקה
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
200 גרם קמח כשר לפסח

הכנת הטורט:
1) מקציפים את החלבונים
עם חצי מהכמות הסוכר אבל בהדרגה
2)מקציפים את החלמונים עם החצי השני עד לקבלת קצף תפוח
3)מוסיפים את השמן ואת השמנת מתוקה ומערבבים ללא מיקסר
4)מוסיפים את הקמח ואת הסוכר בהדרגה ומערבבים בצורת מעטפה
5)שופכים לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה בקוטר 22 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 30 עד 35 דקות

לרוטב פירות יער:
200 גרם פרות יער קפואים
1/2 כוס סוכר

הכנת הרוטב:
1) שמים את הפרות יער בסיר קטן בלי מים עם 1/2 כוס סוכר ומבשלים עד שהסוכר נעלם
2) טוחנים במעבד מזון
ושמים במקפיא עד להכנה הקצפת

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1/2 כוס חלב

הכנת הקצפת:
שמים את כל המצרכים למיקסר ומערבבים עד לקבלת קצפת יציבה

הרכבת העוגה
1)שמים מעל העוגה טבעת לחיתוך עוגות וחותכים את העוגה לשכבות של 3 או 4 זה תלוי מה הגובה
2)מורחים רוטב פרות יער
ולאחר מכן את הקצפת
שוב פרות,קצפת ,פרות ,קצפת
וככה עד שמסיימים ומעל העוגה זה נגמר בקצפת
3)מכניסים את העוגה למקפיא לשעה עד שעתיים עד להכנת הגנאש שוקולד

מצרכים לגנאש
1 שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה
1)שמים את השמנת על הגז עד סף רתיחה
2)מכניסים את 2 הסוגי השוקולד ומכסים ל 2 דקות ומערבבים במהירות עד שמקבלים גנאש חלק ומבריק
3) מוציאים את העוגה ושופכים
הקישוטים אצלי זה קליקים אבל כל אחד ברעיונות שלו

טורט 4 שכבות של פירות יער,קצפת וגנאש שוקולד – כשר לפסח
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים