גם השנה כהרגלי הכנתי את "ג'ארדק"
לקראת יום כיפור…
מאז ילדותי ועד היום מכינים את זה לכבוד יום כיפור ע"מ לא להכיבד על הקיבה וגם בסיום הצום זה קל יותר מלחם….לאחר האפיה לאחסן בשקית מבד ..נשמר עד חודש
(או ציפה של כרית שלא בשימוש)
מתכון : כוס אניברסלית
1 ק"ג קמח רגיל
כף וחצי שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כפית סוכר
1/3 כוס שמן
3 כוסות מים פושרים, שומשום לקישוט….שומשום
*** אפשר להוסיך 1 כף חאוויז' של אפיה לרכוש בחנו. תבלינים
אופן ההכנה:
לתוך קערת המיקסר /או ידנית.. להכניס את כל החמורים ללוש לקבלת בצק חלק כ- 4 דקות …
להתפיח כחצי שעה …לשמן את הידיים ,להכין כדורים כ- 22 יחידות ,
לטבול בשושמשום
לבזוק קמח על השיש ולרדד לעלה דק…(הפעם חוררתי בכלי לחרור בצק)
לאפות בסיר גריל כדקה מכל צד…
(מי שלא מיומן רצוי לעבוד בשניים.)
בהצלחה.!!..חתימה טובה 🙏🙏!!