Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית… מידות אוניברסליות

מצרכים…
קילו חזה עוף
4 בצלים גדולים
1/3 עוד שמן
2 כפות רוטב צי'לי
2 כפות סילאן
כף רוטב סויה
כף פפריקה מתוקה גרוסה
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה פטרוזליה יבשה
חבילת בצק עלים (מארז של קילו)
ביצה מקושקשת למריחת הגלילות
תערובת זרעונים לפיזור מעל הגלילות

אופן ההכנה…
שוטפים היטב את חזה העוף וקוצצים אותו לחתיכות קטנות
מניחים אותו במסננת להגרת נוזלים
מקלפים וחותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים אותם עם השמן והתבלינים עד להזהבה ראשונית
מוסיפים לסיר את חתיכות העוף ומטגנים אותו יחד עם הבצל עוד כמה דקות (מערבבים בין לבין)
מצננים את המלית היטב
מחלקים את בצק העלים ל4 חלקים שווים
מניחים במרכז כל חלק בצק 1/4 מהכמות של המלית
סוגרים את הבצק מ2 הצדדים לגלילה ומניחים אותה מעל נייר אפיה שמונח על גבי משטח אפיה
מורחים את הגלילות בביצה טרופה
מפזרים מעל הגלילות את התערובת וחותכים אותם עד חצי מעומק הגלילה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הגלילות כ40 דקות או עד הזהבה
מיד כשמוציאים את הגלילות מהתנור חותכים אותם לפי הסימון שחתכנו לפני האפיה

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

גלילות מבצק עלים במלית חזה עוף ובצל_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים