Share with:


אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית… מידות אוניברסליות

מצרכים…
4 יחידות של דג סלמון ללא עור (700 גרם)
חופן כוסברה קצוצה
4 כפות שמן
2 כפות רוטב צי'לי
2 כפות סילאן
כף רוטב סויה
כפית מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה מלח
חבילת בצק עלים (מארז של קילו)
ביצה מקושקשת (למריחת הגלילות)
תערובת זרעים לפיזור מעל הגלילות (או שומשום)

אופן ההכנה…
שוטפים היטב את הדג ומסננים אותו מנוזלים
אופים אותו על חום של 170 מעלות במשך עשרים דקות
מצננים ומפוררים את הדגים בקערה ומוסיפים להם את שאר המצרכים מערבבים ומניחים מכוסה בצד 60 דקות לספיחת הטעמים
מחלקים את בצק העלים ל4 חלקים שווים
מניחים במרכז כל חלק בצק 1/4 מהמלית
סוגרים את הבצק מעל המלית מ2 הצדדים למעין גלילה ומניחים אותה מעל נייר אפיה (שמונח על גבי משטח אפיה)
מורחים את הגלילות בביצה טרופה
ומפזרים מעל את התערובת
חותכים את הגלילות עד לחצי גובה הגלילה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הגלילות כ30 דקות או עד הזהבה
מיד כשמוציאים את הגלילות מהתנור חותכים אותם לפי הסימון שחתכנו לפני אפיה

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

גלילות בצק עלים במלית דג סלמון_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים