12 -15 יחידות של ארטישוק של סנפרוסט
מושרה במיץ לימון ומלח
לתערובת הבשר:
1 בצל מגורד
חצי קילו בשר טחון
1 ביצים
כף קמח מצה
מלח ופלפל שחור
חופן עלי פטרוזיליה או סלרי קצוצים.
יש למלא את הארטישוק עם הבשר
בסיר רחב יש לשים כרבע כוס שמן, להניח ראש סלרי שחתוך לעיגולים,
שיני שום
ולהניח את הארטישוק
לאדות כרבע שעה ולהוסיף את הרוטב
לרוטב:
מיץ מ2 לימונים
4 כוסות מים
1 כף מרק עוף
1 כפ כורכום
פלפל שחור
לטעום טעמים ולשפר
להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה