Share with:


פרווה

אופן הכנה

פריקסה בתשעה באב, מי מכינה?
במיקסר:
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות שטוחות סוכר
כף שטוחה מלח
3 כפות שמן
כף וודקה
2-2.5 כוסות מים פושרים
לשים הכל לבצק אחיד, מכניסים את כל הקערה לשקית ומעל מניחים מגבת ומתפיחים עד שמכפיל את הנפח
בינתיים מכינים 20 ריבועי נייר אפייה
לאחר התפחה מחלקים ל20 כדורים ועושים צורה של לחמנייה
מחממים שמן עמוק בסיר בינוני
כשהשמן חם מניחים את הפריקסה עם הנייר אפייה עד שהנייר מתנתק לבד מהבצק.. מוציאים וזורקים את הנייר
מטגנים משני הצדדים עד ששחום ומוציאים על נייר סופג..
מכינים איזה תוספות שאוהבים וממלאים
בתאבון😊

פריקסה _מתכון של אביבה ממן
אביבה ממןספר המתכונים של
מתכון של

אביבה ממן

23 מתכונים