פשוטה וקלה להכנה.
טעם שוקולדי עמוק ורכות מופלאה ועדינה הודות לקמח שקדים.
ללא גלוטן וכשרה לפסח .
המצרכים-
150 ג"ר שוקולד מריר איכותי
100 ג"ר שוקולד חלב
100 ג"ר חמאה
1/3 כוס סוכר (אם אוהבים מתוק אפשר יותר)
5 ביצים מופרדות
קורט מלח
2 כפות ברנדי או ליקר קפה
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
כפית אבקת אפייה
בואו להכין עוגה משגעת,
מחממים את השוקולד והחמאה במיקרו עד להמסה.
מניחים לשוקולד להתקרר מעט.
מפרידים את הביצים.
טורפים את החלמונים עם הברנדי ומשלבים לתערובת השוקולד המומס.
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וסוכר, לקצף יציב.
מערבבים את השקדים עם הקמח ואבקת האפייה.
משלבים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות ותוך כדי עירבוב מוסיפים את תערובת הקמחים.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת (קוגלהוף קטנה או 24
אופים בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות כ-40-50 דקות.
לאחר שהעוגה התקררה מצפים בציפוי שוקולד.
הכנתי ציפוי משוקולד נוטלה-
4 כפות נוטלה
4 כפות שמנת מתוקה
מחממים את השמנת במיקרו 30 שניות.
מערבבים לתוכה את הנוטלה עד להמסה.
שופכים בעדינות על העוגה.
אפשר לקשט עם אגוזי לוז שבורים