Share with:


חלבי

אופן הכנה

לעוגה –
4 ביצים
כוס סוכר ( חד פעמי שתיה חמה)
כוס שמן
כוס קצפת צמחית
כוס שוקולית
כף נס קפה
1 וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפיה
לציפוי-
מיכל שמנת 250 מ"ל
300 גרם שוקולד חלב
קישוט-
5 חבילות אצבעות שוקולד
3 חבילות קליק
ההכנה –
מקציפה ביצים עם סוכר
לקצף אחיד (מכפיל את עצמו בנפח).
מנמיכים מהירות ומתחילים
להוסיף לפי הסדר במתכון.
לשמן ולקמח תבנית אפיה
( תבנית עגולה 26)
לאפות ב- 180 מעלות כ-45 דקות
או לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא חלק.
לתת לעוגה להתקרר הייטב.
להכין גאנש שוקולד –
מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
300 גרם שוקולד חלב
להמיס על אש נמוכה.
לערבב שלא יהיו גושים.
עד שנוצר קרם חלק .
מצננים בצד.

מורחים את הקרם על העוגה שהתקררה,
מצמידים את האצבעות השוקולד
זו לזו בדפנות העוגה .
חשוב לעבוד במהירות . שהשוקולד
לא יתקרר.
מפזרים למעלה את הקליק בחופשיות
מכניסים למקרר לשעתיים התייצבות
אפשר לקשט עם סרט מסביב לעוגה.

עוגת קליל עם אצבעות שוקולד_מתכון של אילנה בוכריס
אילנה בוכריסספר המתכונים של
מתכון של

אילנה בוכריס

68 מתכונים