Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק :
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 ביצים
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה :
את הקמח הסוכר והחמאה לערבב היטב
להוסיף את הביצים ולהמשיך לערבב לעיסה אחידה
לתת מנוחה שעה במקרר, הבצק מעט רטוב,
לשים חתיכה קטנה מהבצק בתבנית קטנה לאפות עד הזהבה
לסדר בתבנית משומנת עגולה לפאי בוצרה אחידה כולל בדפנות
לתנור שחומם מראש 180 מעלות 25 20 דקות ( עד שמזהיב )
להוציא לקרר כמה דקות ולשפוך פנימה את תערובת השוקולד
לפורר מעל את חתיכת הבצק האפויה
לתנור בחזרה לעוד 30 דקות

מילוי שוקולד :
חצי כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר איכותי
2 ביצים
100 גרם חמאה
2 כפות גדושות ממרח שוקולד ( עדיף בטעם אגוזים )

אופן ההכנה :
להמיס בבאן מארי ( סיר מים רותחים ומעל קערה )
את השוקולד הסוכר והחמאה
להסיר מהאש להוסיף את 2 כפות ממרח השוקולד לערבב היטב
לשבור פנימה את הביצים ושוב לערבב לתערובת אחידה.

עוגת פאי ושוקולד
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

117 מתכונים