Share with:


פרווה

אופן הכנה

פורסם על ידי ‏‎Madlen Aviv‎‏ ב- יום שני, 25 במאי 2020

ענני שום נתלשים! כל כך טעים שזה מפחיד 😍
נהדר עם גבינות וירקות בצד. כל ביס הוא פשוט תענוג!
והכי כיף – המתכון כל כך פשוט והוא כאן 👏 👇

תעקבו גם באינסטגרם:
https://www.instagram.com/madlen_patisserie

מצרכים: (תבנית מרובעת גדולה)
– 1 ק"ג קמח
– 2 כוסות מים פושרים
– כף וחצי שמרים יבשים
– 2 כפות סוכר
– 5 כפות שמן זית
– 3 כפיות מלח
– ביצה למריחה

לתערובת שום:
– רבע כוס שמן זית
– 5 שיני שום כתושות
– מלח גס למי שאוהב
– עשבי תיבול טריים קצוצים לפי הטעם

אופן הכנה:
1. מערבבים כוס מים עם השמרים והסוכר ומניחים כמה דקות בצד.
2. שמים במיקסר קמח ושמן. מוסיפים את הכוס עם השמרים. מוסיפים עוד חצי כוס מים. את חצי המים הנותרים מוסיפים לפי הצורך בהמשך.
3. לשים את הבצק עד לאיחוד, אם יבש מדי מוסיפים מעט מים. הבצק צריך להיות רך.
4. מוסיפים את המלח ולשים עוד 7-8 דקות.
5. מניחים להתפחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לחיצות עליו. מתפיחים חצי שעה נוספת ושוב מוציאים אוויר. משאירים שוב לחצי שעה.
6. מקמחים משטח עבודה ומניחים את הבצק. אם הוא מעט דביק זה בסדר, מקמחים אותו מעט והוא צריך להיות נוח לעבודה. חותכים עיגולים בגודל 100 גרם ואם אין משקל אז עיגולים בגודל אגרוף. מניחים צמוד אחד לשני וממלאים כך את כל התבנית.
אם נשאר בצק זה בסדר, שומרים אותו למשהו אחר או שעושים עוד תבנית קטנה של לחמניות.
7. אחרי שכל העיגולים מסודרים בתבנית מכסים ומניחים לחצי שעה. בינתיים מדליקים תנור ל220 מעלות.
8. לאחר חצי שעה מורחים ביצה ואופים עד שהלחמניות משחימות יפה מלמעלה.
9. מערבבים את חומרי תערובת השום מלבד העשבים הקצוצים. מורחים את התערובת על הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור באופן אחיד. מפזרים את עשבי התיבול הקצוצים מלמעלה.
10. מצננים לחלוטין ורק אז אוכלים ונהנים!

בתיאבון! 😍😍

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון המחשה להכנת לחמניות שום נתלשים_ מדלן אביב
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים