קטגוריית עופות
קטגוריית פסח
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מצרכים…
2 קופסאות שימורים של כרוב כבוש (550 גרם)
מגש שוקיים (8-10 יחידות)
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
1/2 כוס סילאן (120 מ"ל)
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה מלח
כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
200 גרם שזיפים יבשים מגולענים
אופן ההכנה…
מניחים בסיר רחב את הכרוב כולל הנוזלים
מניחים מעל הכרוב את העופות ומתבלים (ללא השזיפים)
מרתיחים את התבשיל מספר דקות ואת שאר הבישול עושים על להבה נמוכה עד למראה ריבתי (זה יכול לקחת כשעתיים אבל שווה)
מידי פעם לוקחים בכף מהרוטב שנמצא בתחתית הסיר ויוצקים אותו מעל העופות
כשהתבשיל כמעט מוכן מפזרים מעליו את השזיפים לאחר שחצינו כל יחידה ל2
ומבשלים עוד מספר דקות לריכוך השזיפים
אהבתם ? 😋
אשמח שתשתפו
שלכם שולמית