רק מעטים זכו לטעום את זה . זה שייך לדור אחר , לדור שידע לאכול טוב אז קבלו אותו מתכון לכמהין מרוקאי.
הכמהין, נחשבת לפטרייה היקרה בעולם הן בשל טעמה המשובח, הן בשל הקושי הרב באיתורה בטבע.
לכמהין טעם חזק מאוד, ויש צורך בשבבים זעירים לקבלת טעם עז ועשיר.
מצרכים:
1 כוס שבבי כמהין , או 2 קופסאות שימורי כמהין ( אני משתמש בטרי אמיתי מהנגב)
2 ק"ג בשר מ"ס 4 חתוך לקוביות או רצועות.
1 חבילה של פטריות שמפניון
2 בצלים פרוסים דק
8 שיני שום חצוי
1 כף כמון שטוחה
כפית זעפרן
1/2 כוס שמן זית.
2 כפות סילאן
חצי צרור כוסברה
כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. את הטרפש יש לנקות טוב טוב במים מהחולות ולקלף אותם.
2. מטגנים את הבצל בתוך סיר עם שמן הזית, מוספים את הבשר והשום והזעפרן.
3. מטגנים הכול ולאחר שהבשר משנה את הצבע , מוספים מים עד לכיסוי הבשר מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
4. לאחר שעה מוספים את הטרפש והפטריות שומפניוןו ו 2 כפות סילאן ומבשלים
עוד חצי שעה.
5. מתבלים במלח ופלפל ומוספים את הכוסברה.
6. מגישים או עם פירה או אורז או כמו במרוקו על קוסקוס