Share with:


כשר לפסח בשרי

אופן הכנה

קטגוריית עופות
קטגוריית פסח
ראשית מכינים את הקציצות (מתקבלות 18 יחידות)
ניתן לאכול אותן כפי שהם וניתן להוסיף להם כל מיני תוספות משדרגות
משתמשים במחצית מהקציצות לתבשיל אחד ואת החצי השני של הקציצות מקפיאים לתבשיל אחר או משלבים עם תוספת אחרת
(ממליצה בחום להכין כמות גדולה של קציצות ולהקפיא)
מצרכים לקציצות…
1/2 צנצנת של חציל קלוי על האש (325 גרם)
קילו בשר עוף טחון
2 כפות טחינה גולמית (30 מ"ל)
1/2 חבילת פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס פירורי לחם (50 גרם)
1/2 כפית שום גבישי
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
אופן ההכנה …
יום קודם שמים את החציל במסננת שיגיר נוזלים
למחרת מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים 1/2 שעה לספיחת טעמים
מחממים מחבת טפלון שקעים (אני עובדת עם 2 מחבתות במקביל – (אם אין מחבת כזאת יוצרים קציצות יפות ושטוחות ומטגנים אותן במחבת רגילה) משמנים כל שקע במחבת עם כפית שמן
מנמיכים את הלהבה למינימום לוקחים מידה שווה מהמסה (אני שמתי 1/3 כוס לכל קציצה)
ומשטחים ביד לקציצה בערך בגודל של השקע במחבת ומניחים אותה במחבת
משטחים אותה עם כף שתגיע לכל השקע
מטגנים את הקציצות על להבה בינונית עד הזהבה מ2 הצדדים
בכל סבב מוסיפים לכל שקע במחבת כפית שמן
תוספת לקציצות…
קילו פול ירוק
צנצנת של ממרח פלפלים קלויים (190 גרם)
½1 כוסות מים (360 מ"ל)
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה כמון
אופן ההכנה…
מניחים בסיר את הפולים
מניחים מעליהם 9 קציצות
מתבלים את התבשיל ומביאים אותו לרתיחה
מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל את התבשיל עד לצימצום כל הנוזלים
מידי פעם לוקחים כף עם רוטב מתחתית הסיר ויוצקים אותו מעל התבשיל
בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

קציצות עוף ופולים ברוטב פלפלים קלויים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים👇👇 לכניסה למתכון לחצו על הקישור 👇👇👇
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

385 מתכונים