Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מרכיבים:
1 ק”ג פילה זהבון מופשר טוב חתוך לקוביות
אפשר גם עם פילה נסיכת הנילוס
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
2 ביצים
1 כוס פטרוזיליה – קצוץ דק
1 כוס כוסברה – קצוץ דק
1/4 כוס נענע – קצוץ דק
4 כפות פירורי לחם מוזהבים
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
שמן קנולה – לטיגון

אופן ההכנה:
1. טוחנים את הדג יחד עם הפטרוזיליה, כוסברה, נענע והתיבול בקוצץ/מעבד מזון – טחינה טובה עד לקבלת עיסה אחידה ויפה.
2. בקערה נפרדת מערבבים את העיסה שהכנו עם הביצים ופירורי הלחם ולשים טוב בידיים.
– אם רואים שהעיסה רכה מידי אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות פירורי לחם, להתייצבות.
3. מכסים בניילון נצמד ונותנים מנוחה במקרר של כשעתיים.
4. מרטיבים קלות את הידיים ויוצרים קציצות ומטגנים במחבת עם שמן בגובה חצי ס"מ על אש נמוכה עד להשחמה ולא מעבר לכך.
הקציצה צריכה להיות שחומית מבחוץ ורכה ועסיסית מבפנים.
מניחים על נייר סופג ושיתקרר קצת. בתאבון…

קציצות דגים (פילה זהבון)
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים