Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
הבצק מספיק ל 2 קישים בגודל 32 על 22 סנטימטר
(רצוי להכין קודם את המלית כדי שהיא תספיק להצטנן ורק אחר כך להכין את הבצק )

מצרכים לבצק…
4 כוסות קמח תופח (560 גרם)
1.5 כוסות קוואקר אינסטנט (150 גרם)
כפית מחוקה מלח
כוס מים (240 מ"ל)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
ביצה גודל לארג'

אופן ההכנה…
במעבד מזון טוחנים את הקמח עם הקוואקר והמלח במשך דקה
מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים עד לאיחוד ולא מעבר
(הבצק מוכן מיידית לעבודה)
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים
משמנים את תבניות הטפלון ועם ידיים משומנות פותחים לאט לאט בתוך את הבצק בתוך התבניות לגודל התבניות כולל השוליים

מצרכים למלית…
14 בצלים סגולים בינוניים
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1/2 כוס סוכר חום כהה (120 גרם)
כף מחוקה מלח
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
1/3 כוס חומץ בלסמי (80 גרם)
אופן ההכנה…
מקלפים וקוצצים לפרוסות דקות את הבצלים ומניחים אותם בתבנית גדולה על גבי נייר אפיה
שמים מעל את שאר המצרכים ומערבבים
מכסים היטב את התבניות בנייר כסף ואופים אותן בחום של 200 מעלות במשך שעתיים ומצננים היטב
מצרכים לתוספות…
2 כוסות שקדים מולבנים
1/2 כוס צימוקים
2 כוסות פירורי לחם פנקו

אופן ההכנה…
מוסיפים את התוספות למסת הבצלים ומערבבים היטב
מחלקים את המסה ל2 התבניות ומפזרים כל חלק על גבי הבצק ששיטחנו בתבניות
אופים את הקישים כשהם מכוסים בנייר כסף במשך שעה על חום של 170 מעלות

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

קיש בצלים סגולים חלומי ומתקתק עם שקדים וצימוקים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים