Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית.. מידות אוניברסליות
מתקבלת פשטידה גדולה בתבנית טפלון עם תחתית נשלפת בגודל 32 סנטימטר
אפשר להכין 2 פשטידות קטנות בגודל 24 סנטימטר ולהקפיא אחת

מצרכים לבצק…
400 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
5 כפות מים קרים

אופן הכנת הבצק…
שמים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים מלבד המיים ומעבדים למצב פירורי…
מוסיפים את המים ומעבדים עוד כ2 דקות (הבצק נראה כמו פירורים גדולים אבל אם מחזיקים חלק ביד ולוחצים זה מתאחד לבצק חלק ראו תמונה)
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 סנטימטר בין 2 ניירות אפיה לעיגול שגדול יותר מגודל התבנית שיספיק לבסיס ולשוליים
הופכים בעדינות את הבצק על גבי התבנית ויוצרים קלתית שמוצמדת יפה לבסיס ולדפנות ומסירים את עודפי הבצק
מגרדים במגרדת גסה את שאריות הבצק ומניחים אותם במקרר
מקפיאים את התבנית עם הבצק עד לסיום הכנת המלית

מצרכים למלית…
4 בטטות (600 גרם)
3 בצלים (650 גרם)
6 כפות שמן זית
מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
3 ביצים גודל לארג'
2 אריזות גבינת ברי (250 גרם)
1/4 חבילת כוזברה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה גרוסה

אופן הכנת המלית…
מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות
מקלפים את הבצל וחותכים אותו לרצועות
שוטפים וקוצצים את הכוזברה
במחבת גדולה על אש בינונית מטגנים בשמן הזיית את הבצל והבטטה עם התבלינים (ללא הכוזברה) ומקפיצים אותם כל כמה דקות עד שהם מתרככים ומניחים להם להצטנן
( מדליקים תנור על חום של 170 מעלות כדי שיהיה מוכן כשנסיים להכין את הפשטידה) כשהבטטה והבצל התקררו מערבבים בקערה נוספת את השמנת עם הביצים והכוזברה מפזרים על גבי הבצק הקפוא שבתבנית את הבצל עם הבטטה… מפזרים מעל את גבינת הברי לאחר שקצצנו אותה לחתיכות קטנות
יוצקים מעל את תערובת השמנת ומעל מפזרים את שאריות הבצק שגוררנו במגרדת גסה
אופים כ-50 דקות בחום של 170 מעלות או עד הזהבה

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

קיש בטטה ובצל בעיטור גבינת ברי_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים