Share with:


פרווה

אופן הכנה

קטגוריית פשטידות אפויות
קטגוריית תוספות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מתקבלים 2 קיגלים בתבנית אובלית חד פעמית גודל 28/12 סנטימטר משומנות היטב
או 2 תבניות חד פעמיות מאורכות משומנות היטב

מצרכים…
כוס סוכר חום דמררה (200 גרם)
3/4 כוס שמן (159 גרם)
כף מחוקה מלח
1 כף מחוקה פלפל שחור גרוס
5 כוסות מים רותחים (1.200 ליטר)
חבילת אטריות דקות (משקל 400 גרם)
5 ביצים גודל לארג'
1/3 כוס אוכמניות – אופציונלי (43 גרם)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים – אופציונלי (50 גרם)
הערה חשובה – עובדים לאורך כל התהליך על להבה בינונית נמוכה

אופן ההכנה…
שופכים לסיר את הסוכר ומקרמלים אותו לאט לאט
כשהסוכר מתחיל להתקרמל מערבבים אותו בעדינות עם מרית סיליקון עד להמסה מלאה אחידה ובגוון קרמל (כמו של שוקולד חלב)
מוסיפים את השמן – מלח – פלפל והמים הרותחים (נזהרים מכוון שהסיר מבעבע מאוד בגלל הקרמל הרותח)
מבשלים את הנוזלים עד לאיחוד מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים אותן עד שהן סופחות את רוב הנוזלים
ומערבבים אותן מידי פעם
משאירים את האטריות להצטנן לפני שמוסיפים להם את הביצים עם האוכמניות והאגוזים ומערבבים היטב
יוצקים לתבניות את המסה ומכסים אותן בנייר כסף
אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 60 דקות
מכבים את התנור ומורידים את נייר הכסף ומשאירים בו את התבניות עד לצינון מוחלט

המתכון בהשראתה של חברתי מירי משה
בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

קיגל איטריות עם אוכמניות ואגוזי מלך_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים