בבית העיראקי שלי קוראים לה מאז ומעולם "קובת חלאב" – משום שהמתכון המקורי הוא מחלאב שבסוריה .
חומרים למילוי: (רצוי להכין קודם את המילוי)
כחצי קילו בשר בקר טחון שיש בו יותר שומן
2 בצל..
פלפל שחור.
בהרת של בשר….(רצוי מחנות תבלינים להדגיש לקובה למי שאין אפשר קינמון).
כורכום
אופן ההכנה:
לתוך מחבת להכניס את הבשר עם כל שאר החומרים לטגן מספר דקות עד שמתחלף צבע הבשר…(אם הבשר לא שמן ניתן להוסיף 1 כף שמן)
לקרר את הבשר לפני מילוי הקובה…..
חומרים לבצק.
2.5 כוסות בורגול דק מושרה כחצי שעה במים בטמפרטורהרגילה
1.5 כוסות קמח
מעט מלח לפי הטעם.
הכנת הבצק:
לאחר השריית הבורגול לסחוט אותו קלות להוסיף את הקמח והמלח וללוש עד לקבלת בצק אחיד….(אפשר להוסיף קמח או מים לפי הצורך)….
למלא את הקובות כמו בתמונה ולטגן עד להזהבה
****כמות הקובות שווה ל- 30 יחידות בערך.